Hej ny student!

Välkommen till Gävle stad, Högskolan och Gefle Studentkår. Kul att du är här! Nedan hittar du en introduktion till studentlivet i Gävle.

Inspark
Är du ny student? Kom på insparken VT2023!
Klicka här
Club Kåren
nattklubb - fredagspuben
Read more
Café Kåren
Gott fika och alltid gratis kaffe till medlemmar!
Klicka här
Trossen
Studentpub som drivs av sektionen Gtech
Klicka här
Nya Vall
Studentpub som drivs av sektionen Gavlecon
Klicka här
Previous
Next

Vad är en studentkår?

Gefle Studentkår är den enda studentkåren vid Högskolan i Gävle. Under oss har vi tre utskott samt fem kårsektioner. Utöver det finns det olika fristående studentföreningar på campus.

En studentkår är en sammanslutning av studenter som ansökt om, och fått beviljat, status som studentkår. Det är en organisation med och för studenter som ska företräda studenterna gentemot högskolan. Därför sitter vi med i olika råd och organ på högskolan och jobbar för att alla studenter ska ha en trygg, rättvis och rolig tid här vid Högskolan i Gävle.

Vi på Gefle Studentkår tycker att alla ska ha rätt till högre utbildning. En students bakgrund, ekonomi eller annan förutsättning ska aldrig vara ett hinder för högre studier och ett intresse för livslångt lärande bör uppmuntras bland alla grupper i samhället. Vi tror på att mångfald inom studentgruppen berikar utbildningen och har positiv inverkan på samhällsutvecklingen.

Which student fraternity do I belong to?

Vilken sektion/förening du tillhör beror på vilket program du går. Det finns även intresseföreningar som är för alla vid HiG oavsett vad du studerar. Klicka nedan för att hitta din förening!

I'm new to Gävle - Help me!

Det kan vara oerhört roligt att flytta till en ny stad – men också skrämmande. En samling av sånt som kan vara bra att veta när du kommer hit finns på Högskolan i Gävles hemsida. T.ex. info om bostad.

I want to know more about my studies

The University of Gävle offers international students the chans to talk to a current international student. They can answer all you questions about what it's like being a student in sweden.