Sektioner
och
föreningar vid HiG

Sektioner

Gefleteknologerna (Gtech)

Gefleteknologerna (Gtech) är sektionen för alla studenter som läser under Akademin för Teknik och Miljö på Högskolan i Gävle. Sektionen vänder sig även till er som läser fristående kurser under denna akademi.

Föreningen bedriver också pubverksamhet och är de som driver puben Trossen. Dit är alla kårmedlemmar välkomna för att träffa folk och umgås!

Overallfärg: Bordeaux 

Vård- och omsårg i X-län (VOX)

Sektionen VOX (Vård och Omsorg i X-län) vänder sig till studenter på sjuksköterske- och socionomprogrammen på Högskolan i Gävle, samt kriminologprogrammet.

Dom har ett nära samarbete med sektionen Gtech, t.ex. under insparken så kallas dom TechnoVox och välkomnar sina studenter tillsammans.

Overallfärg: Gul

Cult&Co

Cult är sektionen för de som pluggar kommunikation och religionsvetenskap. Tillsammans med vår maskot Kalle Cult driver vi studentlivet framåt.

Med event såsom pluggstuga, cultmys och spökbollsturneringar finns det alltid något för alla. Oavsett om man vill dansa på Trossen, hitta en kompis att plugga tillsammans med, eller lära känna andra studenter, är Cult en lätt väg in i studentlivet och den otroliga gemenskap som Högskolan i Gävle och dess föreningar erbjuder. 

Overallfärg: Khaki

Pedagogerna i Gävle (PiG)

PiG (Pedagogerna i Gävle) startade 2012 för blivande pedagoger av olika slag som studerar på Högskolan i Gävle. Och även för att pedagoger ska fortsätta vara med i studentgemenskapen på HiG. Allt för att allas studietid på HiG ska bli rolig och minnesvärd!

Overallfärg: Bamseblå

Gavlecon

Gavlecon är sektionen för dig som studerar vid den Ekonomiska institutionen på Högskolan i Gävle.

Gavlecon verkar för att medlemmarna ska få en så positiv studietid som möjligt på Högskolan i Gävle. Föreningen hjälper medlemmarna att integrera med näringsliv, få stöd i utbildningen samt anordna evenemang och aktiviteter vid sidan av studierna.

Gavlecon har ett eget klubbhus som kallas ”Nya Vall”, där flertalet evenemang anordnas.

Overallfärg: Röd

Frisående föreningar

PA Gefle

PA Gefle riktar sig främst till dig som studerar Personal- och arbetslivsprogrammet.

Föreningens syfte är att verka för att din tid som student ska bli den bästa! PA Gefle finns här för dig, oavsett om det gäller att anordna evenemang, vara stöd för dig i din utbildning eller hjälpa dig komma i kontakt med relevanta företag för din framtid.

Overallfärg: Lila

Hälso- och idrottsprofilen (HiP)

HIP är studentföreingen för hälsopedagoger, idrottsvetare och folkhälsostrateger på Högskolan i Gävle. 

Overallfärg: Grön 

Gävles Resande Intullektuella Studenter (GRiS)

GRiS är en förening för alla studenter vid HiG oavsett vilket overallfärg man har, eller om man inte ens har en overall alls. Förenignen annordnar resor till olika studentfester runtomkring Sverige, då främst kryssningarna Sjöslaget och Vårkryssen. Tillsammans är vi då allla GRiSar och visar resten av Sveriges stdenter vart skåpet ska stå – man känner igen en GRiS på dess väldigt fina skrikrosa t-shirt/hoodie.