Become part of a great community and join
Gefle Student Union!

For our members we go the extra mile - exclusive events and offers, a chans to represent fellow students at HiG, and so much more. Become a member today!

Bli medlem - och bidra till någonting fantastiskt!

När du blir medlem så bidrar till att vi på Gefle Studentkår kan arbeta för en högkvalitativ och förbättrad utbildning för alla studenter vid Högskolan i Gävle. Medlemsavgiften bidrar också till att vi kan fortsätta bedriva lokalt och nationellt påverkansarbete och utveckla Gävle som studentstad. ​Samtidigt får du som medlem en massa förmåner – t.ex. grymma fester, rabatter och erbjudanden. 

Membership prices

Ordinare Medlemskap

Ordinarie medlem kan du som är student vid HiG köpa. Du får då ett medlemskort i Mecenat som är märkt med kårens logga som du kan använda för massivs av rabatter. Du får även tillgång till kårens medlemsexklusiva evenemang samt studentpubearna Trossen och NV. Kåravgift betalas inte för omregistrering, resttentor och sommarkurser.

Reducerad avgift

Reducerad avgift får du som har avslutat dina studier vid HiG (alumn), har studieuppehåll, är doktorand eller forskarstuderande samt du som är studerande på uppdrag. Med dessa medlemskapstyper får du ej ett mecenatkort, men frukta ej – du får såklart ett annat kort som gäller för kårens medlemsexklusiva evenemang samt på studentpubarna Trossen och NV. Observera att 2 terminer är endast valbart på hösttermin. Kåravgift betalas inte för omregistrering, resttentor och sommarkurser.

Köp medlemskap digitalt i

I hitract kan man göra mycket – bland annat köpa sitt kårmedlemskap! Du gör det enkelt och smidigt som vilken internetbetalning som helst.

Vi godkänner medlemsansökningar med jämna mellanrum på vardagar (mån-tors) kl. 09.00 – 15.00. Räkna med att det kan ta upp till 24h tills du blir godkänd.

Ladda ner appen på App Store eller Google Play så är det bara att köra igång! Se priser nedan.

Om du inte kan eller vill köpa medlemskapet i appen kan du alltid komma in till kårexpeditionen och köpa på plats.

So, what are the membership benefits then?

When you become a member in Gefle Student Union, you gain acess to a lot of fun things. Read more about exactly what those things are down below.

We want our members to have a good time whilst they're studying here. To help reach this goal we continuously work towards obtaining a wide variety of discounts in Gävle City. Together with the county and student housing companies, we're also working actively with questions surrounding student housing. Both to insure more housing is built, but also to keep the quality high and the selection varied.

Read more about out member discounts!

Vår studiesocialt ansvariga jobbar heltid med att se till att det finns roliga saker att göra under studietiden på Högskolan i Gävle. Som medlem får du tillgång till alla våra medlemsexklusiva evenemang, såsom Club kåren, sittningar, café, grillkvällar, LAN m.m. Genom ditt medlemskap så har du också tillträde till studentpubarna Trossen och Nya Vall (NV) som drivs av sektionerna Gefleteknologerna respektive Gavlecon. Du hittar enkelt alla evenemang i appen Hitract!

Om du har en eller flera idéer på ett evenemang eller något annat kul man skulle kunna hitta på är det bara att kontakta Studiesocialt ansvarig på studiesocialt@geflestudentkar.se

På Högskolan i Gävle har du som student alla möjligheter i världen att påverka din utbildning. Vi jobbar för att studenterna ska vara medvetna om att man kan sitta i utbildningsråd och vara delaktig där besluten tas. Gefle Studentkår driver också, tillsammans med andra kårer, en hel del frågor för att förbättra situationen för studenter när det kommer till sjukförsäkringar, studiebidrag, lärarledda timmar osv.

Från och med höstterminen 2023 är rabatthäftet från WeStudents endast i digital form. Det digitala studenthäftet är fyllt av grymma lokala rabatter och du hittar alla erbjudanden genom att ladda ner appen via Google Play eller App Store.

Vad säger studenterna om sitt medlemskap?

Hanna Engman​

Hanna Engman

Kommunikationsprogrammet - inr. professionellt skrivande

Att gå med i kåren och vara aktiv i studentlivet var helt klart mitt bästa beslut under studietiden. Utöver maxade rabatter och roliga evenemang, så är det allra bästa med kåren den gemenskap det innebär. Att alltid ha någon att prata med, något att göra och något att se fram emot när plugget är som värst är ovärderligt. Bara du går på ett evenemang är det svårt att sen sluta. Det är en speciell atmosfär, en gemenskap där alla är accepterade och där du garanterat hittar vänner för livet. Så gör ditt bästa val du med och gå med i kåren!

en_GB