Ta chansen att engagera dig under din studietid!​

The best way to make sure your time as a student becomes memorable, is to meet new people, discover new intrests and to make contacts for life.

Take the chance to get involved in student life!

The best way to make sure your time as a student becomes memorable, is to meet new people, discover new intrests and to make contacts for life.

Want to work in the unions organisation, or maybe help throw awesome parties? There's something for everyone!

Gefle Studentkår fungerar inte utan alla eldsjälar som är ideellt aktiva! Det finns förtroendeuppdrag på alla nivåer – allt från att jobba heltid som arvoderad, till att sitta i råd och nämnder, till att anordna bästa festen.

Varför ska jag engagera mig?

Studentinflytande är viktigt! Inte bara för Högskolan i Gävle och den enskilde studenten, utan även för utbildningens fortsatta utveckling och kvalitet. Lika viktigt är det att vi har människor som vill engagera sig i det studiesociala (t.ex. eventen).

Hur engagerar jag mig?

  • Gör alltid kursvärderingen efter avslutad kurs. Där får du möjlighet att tycka till om vad som varit bra och vad som kan bli bättre.
  • Bli medlem i Gefle Studentkår! Det bidrar till att vi kan fortsätta med aktiv studiebevakning i både utbildnings- och studiesociala frågor. Du har då även möjlighet att gå med i olika utskott – t.ex inom café eller festplanering!
  • Som medlem kan du även ansöka om att bli studentrepresentant i något av högskolans alla organ och råd. Det ger inte bara erfarenhet och är meriterande, det utökar dessutom ditt kontaktnät

Möjligheter för dig som vill gå "all in"

Är du den som älskar att få vara med där beslut tas? Vill du ha mer ansvar? Eller är du grym på att festa?

Som studentrepresentant har du möjlighet att påverka din utbildning och även högskolans arbete. Du kommer att ha möjlighet att representera dig själv, samt dina kurs- och programkamrater, i de möten du kommer att vara aktiv i. Ta chansen att vara med och påverka din utbildning och i förlängningen – din framtid! Beroende på vad du är intresserad av kan du som student vara studentrepresentant i organ på alla nivåer, från högskolans högst beslutande organ till råd som rör just din utbildning.

Läs mer om de olika råden / nämnderna och ansök till studentrepresentant!

Kårstyrelsen är den gruppering som jobbar närmast de arvoderade på kåren – alltså ordis, vice och studiesocialt ansvarig.  Det handlar då om att vara en hjälpande hand i den dagliga verksamheten. Det kan vara allt från att vara med på event till att leta samarbetspartners.

Lediga poster: ledamot, studiesocialt ansvarig. Läs mer om posterna här.

Fullmäktige är kårens högst beslutande organ. FUM är alltså otroligt viktigt för oss här på kåren, för utan ett fullmäktige kan inte vi helt enkelt inte utföra det dagliga arbetet. Det är FUM som ser över kårstyrelsens verksamhet och arbete. Med andra ord vad vi jobbar med och fokuserar på under året.

Att sitta i FUM innebär att man går på ca. 2-3 möten under ett verksamhetsår där man får höra vad kåren gör och kan diskutera och ta beslut kring det. 

Lediga poster: valnämnden, talman, vice talman. Läs mer om posterna här.

Klubbmästeriet (KM) är ett utskott i Gefle Studentkår som leds av Studiesocialt ansvarig. Utskottet består av ideellt aktiva studenter som arrangerar de flesta av kårens evenemang under året. Det är till exempel Klubbmästeriet som roddar allting inför varje Club Kåren-kväll och är även delvis de som arbetar under kvällen. Klubbmästeriet anordnar även en rad andra event under året, t ex LAN och framför allt insparken! Det är även KM som leder projektgrupperna för de större eventen –  med andra ord, not all heros wear capes!

Inom KM finns det två grupper som man kan söka. Läs mer om Klubbmästeriet nedan!

Sök till KM i formuläret nedan! (specificera vilken grupp du är intresserad av i ansökan) 

Valborg
Va med och planera och genomför en maxad valborg! Traditionsenligt så håller kåren först en champagnefrukost, sedan hålls det roliga aktiviteter hela dagen – inklusive lunch och middagssittningar som hålls utav föreningar. På kvällen tänds facklorna och vi marscherar mot brasan  – SÖK!!
Denna projektgrupp leds utav Klubbmästeriet

LAN – VT22
LANet är ett tre dagars långt spelevent som genomförs varje termin där man helt enkelt spelar massor med spel. Det finns möjlighet att ta med egen set-up, men man kan också spela brädspel, konsol eller delta under turneringar. Så är du spelintresserad, vänta inte – SÖK
Denna projektgrupp leds utav Klubbmästeriet

F.I.A
F.I.A står för ”För Ideellt Aktiva” och är en tillställning under våren där vi tackar de som varit ideellt aktiva i studentlivet under verksamhetsåret. För att detta ska gå att genomföra behövs en projektgrupp som kan planera eventet.
Denna projektgrupp leds utav kårstyrelsen.

Låter något av detta intressant så sök till en eller flera projektgrupper i formuläret nedan! (specificera vilken projektgrupp du är intresserad av i ansökan)

Denna information uppdateras när nya projekt tillkommer/är avslutade.

Café Kåren är ett utskott som är ett helt nytt koncept för oss här på Gefle Studentkår. Tidigare har vi inte haft någon caféverksamhet alls, men startade ”Café Kåren” under pandemin när vi inte kunde göra mycket annat. Nu när det börjar gå tillbaka till normalt läge har vi inte längre tid att sköta det helt själva, men vill vill så gärna kunna erbjuda den typen av verksamhet då det blev så populärt sist!

Just nu behöver vi alltså en ansvarig som kan hjälpa oss starta upp Café Kåren igen. Det innebär då ansvar för inköp, inventering, personal m.m. Det behövs även personer som vill jobba och stötta caféansvarig.

Låter detta som något för dig så sök till Caféutskottet i formuläret nedan! (specificera om du vill vara ansvarig eller ledamot i ansökan) 

KLUBBMÄSTERIET

Att sitta i Klubbmästeriet är ett stort ansvar, men också ett ypperligt tillfälle att träffa människor, lära sig nya saker och få massa bra meriter till CV:t.

KM - dagtid

Denna grupp avser evenemang på dagen och tidigare kvällar. Det är till störst del KM själva som väljer vilka event de vill köra men några exempel på vad denna grupp sysslar med är spelevent, och kårens insparks-event såsom campuskampen.

KM - kväll/natt

Denna grupp avser evenemang på senare kvällar och natten. Det är främst denna grupp som roddar våra clubkvällar såsom den stora Halloweenfesten, insparkens alla kår-intron och pubrundan.

När du söker till KM kan du välja att vara mer aktiv i en grupp, eller båda två. Vid större event brukar hela KM, oavsett grupp, hjälpa till.

Bra att veta

När du väljs in till Klubbmästeriet så skriver du ett kontrakt på 1 verksamhetsår. Vill du hoppa av innan tiden är slut går det bra, men då går du miste om vissa förmåner. Till exempel blir du då inte VIP, och får inget VIP-kort eller medalj. Du måste då även lämna in din KM-hoodie till kåren.

Nej! Du kan alltid välja att jobba på våra event eller sitta med i en projektgrupp.

Så här söker du en av våra vakanta positioner

Vill du engagera dig men vet inte riktigt hur eller i vad? Skicka in en spontanansökan så hjälper vi dig!

Du ansöker genom att fylla i formuläret här på hemsidan, alternativt boka tid med oss för att fylla i en blankett. När ansökan inkommit kommer du få en intervjutid. Under intervjun får du även ytterligare information om hur valprocessen går till.

Observera att du måste vara medlem i Gefle Studentkår för att kunna söka poster hos oss.

Ansök till Gefle Studentkår