Ta chansen att engagera dig under din studietid!​

Det bästa sättet att se till att din tid som student blir minnesvärd är genom att träffa nya människor, upptäcka nya intressen och skapa kontakter för livet.

Ta chansen att engagera dig under din studietid!

Det bästa sättet att se till att din tid som student blir minnesvärd är genom att träffa nya människor, upptäcka nya intressen och skapa kontakter för livet.

Vill du besluta om kårens verksamhet eller fixa bra fest? Det finns något för alla!

Gefle Studentkår fungerar inte utan alla eldsjälar som är ideellt aktiva! Det finns förtroendeuppdrag på alla nivåer – allt från att jobba heltid som arvoderad, till att sitta i råd och nämnder, till att anordna bästa festen.

Varför ska jag engagera mig?

Studentinflytande är viktigt! Inte bara för Högskolan i Gävle och den enskilde studenten, utan även för utbildningens fortsatta utveckling och kvalitet. Lika viktigt är det att vi har människor som vill engagera sig i det studiesociala (t.ex. eventen).

Hur engagerar jag mig?

  • Gör alltid kursvärderingen efter avslutad kurs. Där får du möjlighet att tycka till om vad som varit bra och vad som kan bli bättre.
  • Bli medlem i Gefle Studentkår! Det bidrar till att vi kan fortsätta med aktiv studiebevakning i både utbildnings- och studiesociala frågor. Du har då även möjlighet att gå med i vårt party-fixar-utskott Klubbmästeriet!
  • Som medlem kan du även ansöka om att bli studentrepresentant i något av högskolans alla organ och råd. Det ger inte bara erfarenhet och är meriterande, det utökar dessutom ditt kontaktnät

Möjligheter för dig som vill gå "all in"

Är du den som älskar att få vara med där beslut tas? Vill du ha mer ansvar? Eller är du grym på att festa?

Som studentrepresentant har du möjlighet att påverka din utbildning och även högskolans arbete. Du kommer att ha möjlighet att representera dig själv, samt dina kurs- och programkamrater, i de möten du kommer att vara aktiv i. Ta chansen att vara med och påverka din utbildning och i förlängningen – din framtid! Beroende på vad du är intresserad av kan du som student vara studentrepresentant i organ på alla nivåer, från högskolans högst beslutande organ till råd som rör just din utbildning.

Läs mer om de olika råden / nämnderna och ansök till studentrepresentant!

Kårstyrelsen är den gruppering som jobbar närmast de arvoderade på kåren – alltså ordis, vice och studiesocialt ansvarig.  Det handlar då om att vara en hjälpande hand i den dagliga verksamheten. Det kan vara allt från att vara med på event till att leta samarbetspartners.

Lediga poster: ledamot, studiesocialt ansvarig. Läs mer om posterna här.

Fullmäktige är kårens högst beslutande organ. FUM är alltså otroligt viktigt för oss här på kåren, för utan ett fullmäktige kan inte vi helt enkelt inte utföra det dagliga arbetet. Det är FUM som ser över kårstyrelsens verksamhet och arbete. Med andra ord vad vi jobbar med och fokuserar på under året.

Att sitta i FUM innebär att man går på ca. 2-3 möten under ett verksamhetsår där man får höra vad kåren gör och kan diskutera och ta beslut kring det. 

Lediga poster: valnämnden, talman, vice talman. Läs mer om posterna här.

Klubbmästeriet är ett utskott i Gefle Studentkår som leds av Studiesocialt ansvarig. Utskottet består av ideellt aktiva studenter som arrangerar de flesta av kårens evenemang under året. Det är till exempel Klubbmästeriet som roddar allting inför varje Club Kåren-kväll och är även delvis de som arbetar under kvällen. Klubbmästeriet anordnar även en rad andra event under året, t ex LAN och framför allt insparken! –  med andra ord, not all heros wear capes!

 

Sök till KM i formuläret nedan!

Så här söker du en av våra vakanta positioner

Vill du engagera dig men vet inte riktigt hur eller i vad? Skicka in en spontanansökan så hjälper vi dig!

Du ansöker genom att fylla i formuläret här på hemsidan, alternativt boka tid med oss för att fylla i en blankett. När ansökan inkommit kommer du få en intervjutid. Under intervjun får du även ytterligare information om hur valprocessen går till.

Observera att du måste vara medlem i Gefle Studentkår för att kunna söka poster hos oss.

Ansök till Gefle Studentkår