Välkommen till Insparken 2021

Häng med på en upplevelse som ingen annan! Skaffa vänner för livet och upptäck vad Gävles studentliv har att erbjuda.

Kårtältet är stängt

Student Union tent i closed

På grund av personalbrist så kommer kårtältet hållas stängt resten av insparken. Kårexpeditionen (baksidan av hus 91) håller öppet 11.00-20.00 istället.

ENGLISH

Due to staff shortage the Student Union tent will be closed for the rest of the introduction week. You can instead find us in the Union building (back of building 91) between 11.00-20.00

Vad är en inspark?

Insparken är Gefle studentkår och studentföreningarnas sätt att välkomna och introducera er nya studenter till Gävles studentliv. Det är nästan två hela veckor av roliga aktiviteter och är en fantastisk möjlighet för dig som student att lära känna nya människor, utforska campus och bara ha skitkul helt enkelt.

 

Vi som kår arrangerar en mängd olika event under insparken, men det är din studentförening som du kommer ha mest kontakt med. Det är även dom som du kommer att få information från om ’var, när och hur’ under insparken. För att din förening ska kunna finnas där för sina nollor (du som är ny) så anordnar kåren en utbildning för samtliga faddrar (de som tar hand om nollor) för att de ska känna sig trygga i att hålla dig trygg!

 

Corona

Vi här på kåren vill verkligen att alla ska ha kul, men på ett säkert sätt. De restriktioner som gäller under insparkens datum kommer att följas såklart, men vi har alla arbetat hårt för att det ska bli så likt en vanlig inspark som möjligt!

Kårtältet

STÄNGT

 

Under insparken så har Gefle Studentkår ett tält på Högskolans område, dit man kan komma och snacka, fråga frågor eller bara hänga. Tältet är för alla studenter vid HiG, så även om du inte deltar i insparken så är du så välkommen att komma förbi och träffa oss! Vi kommer att sälja medlemskap, svara på frågor, och även ha lite tävlingar.

Vilken studentförening tillhör jag?

Vilken studentförening du tillhör beror på vilken utbildning du ska gå. Du kommer få information av just din studentförening under sommaren men om du fortfarande skulle vara osäker finns information om alla studentföreningar samt vilka program de är knutna till här på vår hemsida!

Cult & Co

Kommunikationsprogrammet

Människa,- kultur-, religionsprogrammet

PA Gefle

Personal- och arbetslivsprogrammet

Gavlecon

Mäklarprogrammet

Ekonomprogrammet

Rättsvetenskapliga programmet

Pedagogerna i Gävle (PiG)

Grundlärarprogrammet

Förskollärarprogrammet

Ämneslärarprogrammet

Vård och omsorg i X-län (VOX)

Kandidatprogram i utredningskriminologi

Sjuksköterskeprogrammet

Socionomprogrammet

Kandidatprogram i socialt arbete

Gefleteknologerna (Gtech)

Alla ingenjörsprogram

Basår och bastermin

Datavetenskapliga programmet

Industridesign

Industriell ekonomi - kandidat

Lantmätare - ekonomisk/juridisk/teknisk

Miljövetenskap

Samhällsplanerarprogrammet

Hälso- och idrottsprofilen (HIP)

Folkhälsostrateg för hållbar utveckling

Idrottsvetenskapliga programmet

GRiS

Rese - och festförening för alla som studerar vid HiG

Vad krävs för att vara med?

För att vara med under insparken som nolla (ny student) så behövs det egentligen ingenting speciellt – förutom att du kommit in på en utbildning vid HiG, blir medlem och köper insparksband såklart. Men du får information om hur allting går till från den studentförening du tillhör. Det är mest att dyka upp och hänga med!

Vad ingår i insparkspaketet?

När man deltar på insparken så kan det bli en del kostnader. Men för att du som ny inte ska behöva lägga ut hela sparkontot så har vi jobbat för att få ner priserna så mycket vi kan!

 

När du köper insparkspaketet så ingår:

  • Insparksband – likt festivalband så är det detta som visar att du är med på insparken.
  • Medlemskap – detta gäller kårmedlemskap, info om medlemskap i föreningen får du från dom.
  • Fri entré på Club Kåren, Trossen och i NV-tältet under insparken
  • Gratis nattbuss
  • Billigare mat på Brända Bocken
  • Bada på Fjärran Höjder
  • Tävlingar – här har du chans att vinna fina priser!

 

Pris: från 380kr (priset är olika beroende på vilket medlemskap du väljer)

Medlemskapspriser

Studerande vid HiG:

  • 1 termin: 180SEK
  • 2 terminer: 300SEK (endast möjligt på höstterminen)
  • Hela studietiden: 700SEK

 

Doktorand, forskarstuderande, studerande på uppdrag och ej studerade denna termin (men har studerat tidigare) kostar 100kr, men då får man ej ett mecenatkort.

Vad är en phadder/fogde, och kårpral?

Phaddrar och fogdar är studenter som redan studerar vid HiG och är medlemmar i sina studentföreningar. Dom är med och hjälper sin förening att introducera dig till studentlivet. Du kommer alltså att hänga med dina phaddrar/fogdar under insparken och få all deras visdom! Du känner igen dom på deras overaller, vissa föreningar har även tröjor där det tydligt står phadder/fogde. Man kan se på overall-färgen vilken förening som en phadder/fogde tillhör – men man kan alltid fråga alla overallklädda människor om hjälp.

Kårperaler är kårens squad. De har inga specifika nollor att ta hand om som föreningarna har, utan anordnar de event där alla föreningar och nollor är samlade. Kårperalerna känner du igen på deras röda hoodies eller röda kamouflage-tröjor och dom finns alltid tills hands vid Kårtältet (på gräsmattan vid bibblan).

I'm new to Gävle - Help me!

It can be incredibly fun to move to a new city - but it can also be a bit scary. The university has a great page on their website with a few things that can be good to know.

I want to know more about my studies

The University of Gävle offers international students the chans to talk to a current international student. They can answer all you questions about what it's like being a student in sweden.