Ta chansen att engagera dig under din studietid!​

Det bästa sättet att se till att din tid som student blir minnesvärd är genom att träffa nya människor, upptäcka nya intressen och skapa kontakter för livet.

Ta chansen att engagera dig under din studietid!

Det bästa sättet att se till att din tid som student blir minnesvärd är genom att träffa nya människor, upptäcka nya intressen och skapa kontakter för livet.

Arvoderade uppdrag på Gefle Studentkår verksamhetsåret 2024-25

Gefle Studentkår är en arbetsplats som erbjuder dig ett år av spännande och värdefulla erfarenheter som samtidigt ger dig möjlighet att utvecklas. Det är även en chans att fortsätta förbättra och stärka studentlivet i Gävle. Vi ser fram emot din ansökan!

Läs mer om alla våra olika uppdrag genom att klicka här. Och vet du inte vilken position som du skulle passa på är du mer än välkommen till att göra en allmän ansökan, eller kontakta oss för hjälp att välja.

Ansökan görs via ansökningsformuläret här bredvid, eller genom att mejla din ansökan till org.sekr@geflestudentkar.se

Observera att du måste vara medlem i Gefle Studentkår för att kunna söka poster hos oss.

Vill du engagera dig ideellt under studietiden? Skrolla ned läs mer om våra ideella uppdrag!

Praktisk information

Sista ansökningsdatum är 25 april, klockan 15:00 för samtliga uppdrag. Du kan dock söka till kårens utskott och projektgrupper när som helst under verksamhetsåret.

Gefle Studentkårs versamhetsår sträcker sig från den 1 juli 2024 till den 30 juni 2025.

Din ansökan och din kandidering kommer att behandlas av Gefle studentkårs valberedning. Valberedningen genomför intervjuer med de sökande och tar sedan fram ett förslag på tillsättande av uppdrag vilket presenteras för Konst-FUM (årsmötet).
Valberedningen kommer att ta kontakt med dig som sökande om tid för intervju.

Du som ingår i valberedningens förslag till Konst-FUM (årsmötet) förväntas att närvara under mötet då förslaget kommer att beslutas om.
Konst-FUM (årsmötet) äger rum: 16e Maj (16/05) 2024 kl. 17:00

Vad händer efter ansökan?

Gefle studentkår är en medlemstyrd organisation. Detta betyder att det är medlemmarna (och den mandatfördelning de röstat fram) som beslutar om verksamheten. Under Konst-FUM (årsmötet) beslutas om samtliga uppdrag förutom tjänsterna Kommunikatör och Studentinflytandeansvarig.

Tjänsterna Kommunikatör och Studentinflytandeansvarig tillsätts av kårstyrelsen.
Detta sker i anslutning till Konst-FUM den 16e Maj (16/05) 2024.

Ansök till Gefle Studentkår

Vill du besluta om kårens verksamhet eller fixa bra fest? Det finns något för alla!

Gefle Studentkår fungerar inte utan alla eldsjälar som är ideellt aktiva! Det finns förtroendeuppdrag på alla nivåer – allt från att jobba heltid som arvoderad, till att sitta i råd och nämnder, till att anordna bästa festen.

Varför ska jag engagera mig?

Studentinflytande är viktigt! Inte bara för Högskolan i Gävle och den enskilde studenten, utan även för utbildningens fortsatta utveckling och kvalitet. Lika viktigt är det att vi har människor som vill engagera sig i det studiesociala (t.ex. eventen).

Hur engagerar jag mig?

  • Gör alltid kursvärderingen efter avslutad kurs. Där får du möjlighet att tycka till om vad som varit bra och vad som kan bli bättre.
  • Bli medlem i Gefle Studentkår! Det bidrar till att vi kan fortsätta med aktiv studiebevakning i både utbildnings- och studiesociala frågor. Du har då även möjlighet att gå med i olika utskott – t.ex inom café eller festplanering!
  • Som medlem kan du även ansöka om att bli studentrepresentant i något av högskolans alla organ och råd. Det ger inte bara erfarenhet och är meriterande, det utökar dessutom ditt kontaktnät

Möjligheter för dig som vill gå "all in"

Är du den som älskar att få vara med där beslut tas? Vill du ha mer ansvar? Eller är du grym på att festa?

Som studentrepresentant har du möjlighet att påverka din utbildning och även högskolans arbete. Du kommer att ha möjlighet att representera dig själv, samt dina kurs- och programkamrater, i de möten du kommer att vara aktiv i. Ta chansen att vara med och påverka din utbildning och i förlängningen – din framtid! Beroende på vad du är intresserad av kan du som student vara studentrepresentant i organ på alla nivåer, från högskolans högst beslutande organ till råd som rör just din utbildning.

Läs mer om de olika råden / nämnderna och ansök till studentrepresentant!

Klubbmästeriet (KM) är ett utskott i Gefle Studentkår som leds av Studiesocialt ansvarig (Klubbmästaren).

Utskottet består av ideellt aktiva studenter som sköter och driver Club kåren, samt arrangerar de flesta av kårens evenemang under året. I utskottet finns det olika ansvarsområden för den som känner sig extra intresserad av något speciellt område, t.ex. marknadsföring, dekoration, baransvarig/bartender, ljud och ljus, m.m.

Det är även Klubbmästeristerna som leder projektgrupperna för de större eventen –  t.ex. LAN, Halloween, Valborg, m.m…..med andra ord, not all heros wear capes! (dom har bucket hats)

Bli klubbmästerist idag och sök i formuläret här eller gör en allmän ansökan i formuläret ovan.

Café Kåren är ett utskott som sköter kårens caféverksamhet. Utskottet har en ansvarig (ordförande i utskottet) som har högst ansvar och leder gruppen samt rapporterar till Studiesocialt ansvarig (den på kåren som sköter våra utskott). Resterande i grupper är ledamöter som, tillsammans med ansvarig och resten av gruppen, planerar utbud, teman, jobbar i caféet, handlar varor,  inventerar och marknadsför caféet. Kommunikationsansvarig på kåren kan även hjälpa och stötta i marknadsföringen.

Låter detta som något för dig så sök till Caféutskottet i formuläret nedan! Just nu behövs fler fika-älskare som vill jobba och stötta caféansvarig. 

Kårstyrelsen är den gruppering som jobbar närmast de arvoderade på kåren – alltså ordis, vice och studiesocialt ansvarig.  Det handlar då om att vara en hjälpande hand i den dagliga verksamheten. Det kan vara allt från att vara med på event till att leta samarbetspartners.

Kårstyrelsen har en vakans för verksametsåret 22/23.

Fullmäktige är kårens högst beslutande organ. FUM är alltså otroligt viktigt för oss här på kåren, för utan ett fullmäktige kan inte vi helt enkelt inte utföra det dagliga arbetet. Det är FUM som ser över kårstyrelsens verksamhet och arbete. Med andra ord vad vi jobbar med och fokuserar på under året.

Att sitta i FUM innebär att man går på ca. 2-3 möten under ett verksamhetsår där man får höra vad kåren gör och kan diskutera och ta beslut kring det. 

Lediga poster: vice talman och 2 ledamöter i valnämnden.

Spelhelgen HT23
Spelhelgen är en hel helg full av brädspel, konsolspel, filmmys och massa mer! Planeringen brukar dra igång i september och eventet hålls i november. Mer info läggs ut från Klubbmästeriet på deras insta @gefleklubbmasteri

Halloweenfesten HT23
Kårens halloweenfest är det största eventet på Club Kåren efter inspark. Fullt ös, packat med folk och dekorationer. Var med och skapa en GRYM kväll. Planeringen brukar dra igång i september och eventet hålls runt Halloween. Mer info läggs ut från Klubbmästeriet på deras insta @gefleklubbmasteri

F.I.A – galan 2024
FIA är vårt allra största evenemang där vi firar alla som varit aktiva i studentlivet under föregående år – styrelsemedlemmar, phaddrar, studentrepresentanter m.m. Varje år blir galan större och större med fler gäster än innan! Var med och skapa en magisk kväll. Planering börjar HT23.

Låter något av detta intressant så sök till en eller flera projektgrupper i formuläret nedan! (specificera vilken projektgrupp du är intresserad av i ansökan)

Denna information uppdateras när nya projekt tillkommer/är avslutade.

Så här söker du ett av våra ideella uppdrag

Vill du engagera dig men vet inte riktigt hur eller i vad? Skicka in en spontanansökan så hjälper vi dig!

Du ansöker genom att fylla i formuläret här på hemsidan, alternativt boka tid med oss för att fylla i en blankett. När ansökan inkommit kommer du få en intervjutid. Under intervjun får du även ytterligare information om hur valprocessen går till.

Läs mer om utskotten:

Klubbmästeriet – Sköter Club Kåren

IntU Gefle – Internationella utskottet

Caféutskottet – Sköter Café Kåren

Observera att du måste vara medlem i Gefle Studentkår för att kunna söka poster hos oss.

Ansök till Gefle Studentkår

sv_SE