Hej student!

Välkommen till Gävle stad, Högskolan och  Gefle Studentkår. Kul att du är här! Nedan hittar du smått och gott som kan vara bra att veta som ny student.

Studentbostad

I Gävle finns det flera olika sätt att få eller hitta sin studentbostad på. Högskolan har en lista med bostadsbolag där du kan hitta din bostad samt lite om vilken typ av bostad varje bolag erbjuder.​ Det är bra att börja leta efter bostad så tidigt som möjligt och för att samla ködagar är det bra om du ställer dig i bostadskö redan innan du är antagen. Listan hittar du här –> Studentbostad | HiG

Bostadsgaranti

Du som ska studera vid Högskolan i Gävle och inte har hittat någonstans att bo kan åberopa Gävle kommuns bostadsgaranti för studenter. Bostadsgarantin innebär att den som flyttar till Gävle för att studera vid Högskolan i Gävle ska få ett erbjudande om boende senast 14 dagar efter terminsstart.

​Om studentbostäderna är slut hos AB Gavlegårdarna, K2A Studenthus, Gävle Studentbostäder AB och på Studentbostadgavle.se när terminen ska börja kan du åberopa om studentbostadsgarantin. Din anmälan måste ha kommit in två veckor innan terminsstart.

Läs mer om bostadsgarantin på Gävle kommuns hemsida!

Vilken studentförering tillhör jag?

Vilken sektion/förening du tillhör beror på vilket program du går. Det finns även intresseföreningar som är för alla vid HiG oavsett vad du studerar. Klicka nedan för att hitta din förening!

Jag är ny i Gävle – Hjälp mig!

Det kan vara oerhört roligt att flytta till en ny stad – men också skrämmande. En samling av sånt som kan vara bra att veta när du kommer hit finns på Högskolan i Gävles hemsida.

Jag vill veta mer om mitt program

Högskolan i Gävle erbjuder alla studenter chansen att prata med en nuvarande student som kan svara på dina frågor gällande din utbildning, bostad och mycket mer. Läs mer på HiG.se