Hej student!

Välkommen till Gävle stad, Högskolan och  Gefle Studentkår. Kul att du är här! Nedan hittar du smått och gott som kan vara bra att veta som ny student.

Studentbostad

I Gävle finns det flera olika sätt att få eller hitta sin studentbostad på. Högskolan har en lista med bostadsbolag där du kan hitta din bostad samt lite om vilken typ av bostad varje bolag erbjuder.​ Det är bra att börja leta efter bostad så tidigt som möjligt och för att samla ködagar är det bra om du ställer dig i bostadskö redan innan du är antagen. Listan hittar du här –> Studentbostad | HiG

Bostadsgaranti

Du som ska studera vid Högskolan i Gävle och inte har hittat någonstans att bo kan åberopa Gävle kommuns bostadsgaranti för studenter. Bostadsgarantin innebär att den som flyttar till Gävle för att studera vid Högskolan i Gävle ska få ett erbjudande om boende senast 14 dagar efter terminsstart.


​Om studentbostäderna är slut hos AB Gavlegårdarna, Svenska Studenthus AB, Gävle Studentbostäder AB och på Studentbostadgavle.se när terminen ska börja kan du åberopa om studentbostadsgarantin. Din anmälan måste ha kommit in två veckor innan terminsstart.


Läs mer om bostadsgarantin på Gävle kommuns hemsida!

Vilken studentförering tillhör jag?

Vilken förening du tillhör beror på vilket program du går. Det finns även föreningar som är för alla vid HiG oavsett vad du studerar. Klicka nedan för att hitta din förening!

Stipendium

Som student kan det ibland bli tomt i plånboken. Vilken tur då att det går att söka en massa stipendium. Här nedan listar vi ett urval av stipendium som du som student kan ansöka om.

Mälardalsrådets stipendium

Mälardalsrådet är en ideell och politiskt styrd samverkansorganisation för 60 kommuner och 9 regioner runt om i Stockholm-Mälarregionen. Vi driver våra medlemmars frågor för konkreta resultat inom bland annat infrastruktur och kompetensförsörjning. Mälardalsrådet jobbar för att utveckla det storregionala samarbetet över region- och partigränser för en konkurrenskraftig, attraktiv och hållbar Stockholm-Mälarregion.

Anna Lisa Detlow-Bergs stipendium

Anna Lisa Detlow-Bergs stipendiefond utdelar varje år ett eller flera stipendier till studerande eller forskarstuderande vid Högskolan i Gävle. Stipendiebeloppet varierar beroende av den årliga avkastningen. Stipendiets syfte är att främja vidareutbildning inom vårdyrket för personer med sjuksköterskeexamen/specialistsjuksköterskeexamen från Högskolan i Gävle eller från tidigare Vårdhögskolan i Gävle eller Sjuksköterskeskolan i Gävle.

Jag är ny i Gävle – Hjälp mig!

Det kan vara oerhört roligt att flytta till en ny stad – men också skrämmande. En samling av sånt som kan vara bra att veta när du kommer hit finns på Högskolan i Gävles hemsida.

Jag vill veta mer om mitt program

Högskolan i Gävle erbjuder alla studenter chansen att prata med en nuvarande student som kan svara på dina frågor gällande din utbildning, bostad och mycket mer. Läs mer på HiG.se