INSPARKEN 2024
21-30 AUGUSTI

Insparken är Gefle studentkårs, våra sektioner, och fristående studentföreningars sätt att välkomna och introducera er nya studenter till Gävles studentliv. Det är en fantastisk möjlighet för dig som student att lära känna nya människor, utforska campus och bara ha skitkul helt enkelt. Nedan hittar du den viktigaste informationen du bör ha koll på.

Vi som kår arrangerar de större eventen under insparken, men det är din sektion/förening som du kommer ha mest kontakt med. Det är även dom som du kommer att få ”vad, när, var”-information från gällande insparken. För att din sektion/förening ska kunna finnas där för dig som ny student så anordnar kåren en utbildning för samtliga phaddrar. För att de ska vara säker i att hålla dig trygg!

VAD KRÄVS FÖR ATT VARA MED?

För att vara med under insparken som ny student så ska du ha blivit antagen-, och tackat ja, till en utbildning vid HiG. Samt blivit medlem i kåren och köpt ett insparksband.

Du får information om hur allting går till från den sektion/förening du tillhör. Det är mest att dyka upp och hänga med!

Under insparken arrangerar kåren ett insparksområde centralt på campus. Dit man kan komma och snacka, ställa frågor eller bara hänga. Området är för alla studenter vid HiG, så även om du inte deltar på insparken så är du välkommen att komma förbi!
Kåren säljer även lättare lunch och det kan förekomma dagsaktiviteter så håll utkik.

Området är öppet alla dagar förutom vilodagar med lunchförsäljning mellan 11.00 – 14.00.

Insparksschema

Notera att detta endast är ett schema över de aktiviteter som kåren står för eller deltar vid.  Kontakta din sektion/förening för information om deras evenemang. Som ny student får du information om alla evenemang av dina phaddrar.

Vilken sektion tillhör jag?

Vilken sektion du tillhör beror på vilken utbildning du ska gå. Och kanske tillhör du inte en av våra sektioner alls, utan en av de två fristående studentföreningarna? Hursomhelst hittar du info och kontaktuppgifter nedan!

Cult&Co

sektion

Kommunikationsprogrammet

Människa,- kultur-, religionsprogrammet

Gefleteknologerna (Gtech)

sektion

Alla ingenjörsprogram

Basår och bastermin

Datavetenskapliga programmet

Industridesign

Industriell ekonomi - kandidat

Lantmätare - ekonomisk/juridisk/teknisk

Miljövetenskap

Samhällsplanerarprogrammet

Gavlecon

sektion

Mäklarprogrammet

Ekonomprogrammet

Rättsvetenskapliga programmet

Pedagogerna i Gävle (PiG)

sektion

Grundlärarprogrammet

Förskollärarprogrammet

Ämneslärarprogrammet

Vård och omsorg i X-län (VOX)

sektion

Kandidatprogram i utredningskriminologi

Sjuksköterskeprogrammet

Socionomprogrammet

Kandidatprogram i socialt arbete

Fristående programföreningar

Hälso- och idrottsprofilen (HIP)

fristående förening

Folkhälsostrateg för hållbar utveckling

Idrottsvetenskapliga programmet

PA Gefle

fristående förening

Personal- och arbetslivsprogrammet

Jag är ny i Gävle – Hjälp mig!

Det kan vara oerhört roligt att flytta till en ny stad – men också skrämmande. En samling av sånt som kan vara bra att veta när du kommer hit finns på Högskolan i Gävles hemsida.

Jag vill veta mer om mitt program

Högskolan i Gävle erbjuder alla studenter chansen att prata med en nuvarande student som kan svara på dina frågor gällande din utbildning, bostad och mycket mer. Läs mer på HiG.se

sv_SE