INSPARKEN 2023
16-25 AUGUSTI

Insparken är Gefle studentkårs, våra sektioner, och fristående studentföreningars sätt att välkomna och introducera er nya studenter till Gävles studentliv. Det är en fantastisk möjlighet för dig som student att lära känna nya människor, utforska campus och bara ha skitkul helt enkelt. nedan hittar du generell information samt schema för de evenemang kåren arrangerar.

Vi som kår arrangerar de lite större eventen under insparken, men det är din sektion/förening som du kommer ha mest kontakt med. Det är även dom som du kommer att få information från om ’var, när och hur’ under insparken. Och för att din sektion/förening ska kunna finnas där för dig som är ny så anordnar kåren en utbildning för samtliga phaddrar. För att de ska känna sig trygga i att hålla dig trygg!

VAD KRÄVS FÖR ATT VARA MED?

För att vara med under insparken som ny student så ska du ha kommit in på, och tackat ja till, en utbildning vid HiG, bli medlem i kåren och köpa insparksband.

Du får information om hur allting går till från den sektion/förening du tillhör. Det är mest att dyka upp och hänga med!

Under insparken så har vi ett tält på campus. Dit man kan komma och snacka, fråga frågor eller bara hänga. Tältet är för alla studenter vid HiG, så även om du inte deltar i insparken så är du välkommen att komma förbi och träffa oss! Vi kommer  även ha lite tävlingar och happenings under veckan.

Kårtältet är öppet alla dagar under insparken mellan 10.00 – 17.00 (ej öppet vilodagar)

KÅRTÄLTET

Insparksschema

Notera att detta endast är ett schema över de aktiviteter som kåren står för eller deltar vid.  Kontakta din sektion/förening för information om deras evenemang. Som ny student får du information om alla evenemang av dina phaddrar.

Vilken sektion tillhör jag?

Vilken sektion du tillhör beror på vilken utbildning du ska gå. Och kanske tillhör du inte en av våra sektioner alls, utan en av de två fristående studentföreningarna? Hursomhelst hittar du info och kontaktuppgifter nedan!

Cult&Co

sektion

Kommunikationsprogrammet

Människa,- kultur-, religionsprogrammet

Gefleteknologerna (Gtech)

sektion

Alla ingenjörsprogram

Basår och bastermin

Datavetenskapliga programmet

Industridesign

Industriell ekonomi - kandidat

Lantmätare - ekonomisk/juridisk/teknisk

Miljövetenskap

Samhällsplanerarprogrammet

Gavlecon

sektion

Mäklarprogrammet

Ekonomprogrammet

Rättsvetenskapliga programmet

Pedagogerna i Gävle (PiG)

sektion

Grundlärarprogrammet

Förskollärarprogrammet

Ämneslärarprogrammet

Vård och omsorg i X-län (VOX)

sektion

Kandidatprogram i utredningskriminologi

Sjuksköterskeprogrammet

Socionomprogrammet

Kandidatprogram i socialt arbete

Fristående programföreningar

Hälso- och idrottsprofilen (HIP)

fristående förening

Folkhälsostrateg för hållbar utveckling

Idrottsvetenskapliga programmet

PA Gefle

fristående förening

Personal- och arbetslivsprogrammet

Tillfälligt Boende

Insparken är till för alla som ska börja på Högskolan i Gävle och det spelar ingen roll om du går ett campusprogram eller distansprogram. Behöver du boka tillfälligt boende för att kunna delta på någon av insparkens aktiviteter har vi några tips:

  • Järnvägshotellet – få 10% rabatt vid bokning av enkelrum. Boka via info@jarnvägshotellet.nu eller ring 026-12 09 90. Uppge ”inspark 2023” vid bokning.

  • Gävle Bed and Breakfast – Få 50 – 100kr rabatt per natt beroende på rum. Boka via info@gavlebedandbreakfast.se eller ring 070-338 48 00. Uppge ”inspark 2023” vid bokning.

  • 2Home Hotel Gävle – 675kr inkl. frukost för enkel och queenrum under perioden 16-25 augusti. Boka via gavle@2homehotels.se eller ring 026-15 89 88. Uppge ”inspark” vid bokning. Betalning på plats innan incheckning.

Jag är ny i Gävle – Hjälp mig!

Det kan vara oerhört roligt att flytta till en ny stad – men också skrämmande. En samling av sånt som kan vara bra att veta när du kommer hit finns på Högskolan i Gävles hemsida.

Jag vill veta mer om mitt program

Högskolan i Gävle erbjuder alla studenter chansen att prata med en nuvarande student som kan svara på dina frågor gällande din utbildning, bostad och mycket mer. Läs mer på HiG.se

sv_SE