Vad är Kårvalet?

Det är det val där medlemmarna får rösta vilka som ska sitta i kårens fullmäktige kommande verksamhetsår! Fullmäktige, också kallat FUM, är den gruppering som beslutar de allra största besluten på kåren. Såsom budget, verksamhetsplan och större investeringar.

Kåren är en medlemsstyrd organisation. Därför behöver vi att ni medlemmar engagerar er och röstar för vilka som ska sitta på toppen av studentlivet! 

Hur röstar jag?

Som medlem i Kåren har du rösträtt i kårvalet. Det gäller samtliga medlemmar, även alumner! Du som är nuvarande student röstar enkelt via mecenat. Du loggar in och några klick senare är det klart. Har du ej tillgång till en smartphone eller dator kan du enkelt rösta i vallokalen via den dator kåren tillhandahåller. Är du alumn röstar du på valsedel i vallokalen.
 
Kårvalet är i år mellan den 28 till 30 mars.

Årets listor

Vad är en lista? Det är en grupp studenter som tillsammans vill driva en gemensam fråga genom kåren. Minst två listor ska röstas igenom i valet och kommer då utgöra årets Fullmäktige. Det kommer dels ta beslut kring kårens verksamhet, men också kunna driva sin fråga för att på något sätt förbättra livet för studenter. Rösta på den listan som du vill ska kunna skapa skillnad!

Team Micro

Fokusfråga: Vi vill att det ska finnas fler mikrovågsugnar och vattenkokare på skolan. Det är trångt och mycket folk i lunchrummen, vilket skapar långa köer.

På listan:
Felicia Lönn
Jakob Salomonsson
Paulina Engvall
Axel Asp
Klara Berglund

Skåp åt studenter (SÅS)

Fokusfråga: Eftersom en stor andel av Högskolan i Gävles utbildning bedrivs på distans med vissa samlingar på campus samt att många studenter väljer att inte flytta till Gävle, så borde det vara en självklarhet att det ska finnas skåp i skolan. Skåpen skulle kunna användas av pendlande studenter för att förvara väskor, matlådor, kurslitteratur, ytterkläder eller träningskläder för den som vill träna efter plugget. Kandidaterna på denna lista vill skapa kontakt med kåren och HiG för att göra denna vision till verklighet!

På listan:
William Josefsson
Tim Dalheimer
Louise Mälby
Sofie Hansen
Linda Fernberg
Emilia Sjöström
Sanaz Häffner Malekkhaiat

Guldfiskarna

Fokusfråga: Återinför oanmäld tentaskrivning! Innan Corona så gavs studenter möjligheten att ankomma oanmäld till en tentamen och ändå få skriva den. Detta är något vi skulle vilja återinföra då vi anser att anmälningsgränsen på 10 dagar känns orimlig.

På listan:
Julia Isaksson
Arvid Hestner
Carl Ling
Jennifer Lindström
Markus Agaiby