Vad är Kårvalet?

Det är det val där medlemmarna i Gefle Studentkår får rösta vilka som kommer sitta i kårfullmäktige (FUM) under det kommande verksamhetsåret. FUM är den gruppering studenter som beslutar de allra största besluten för hela kåren, så som budget, verksamhetsplan och större investeringar.

Kåren är en medlemsstyrd organisation. Därför är det viktigt att ni som medlem engagerar er kring vilka som kommer vara med och ta de besluten som påverkar ert studentliv

Hur engagerar jag mig?

Du skapar en “lista” tillsammans med en grupp studenter som vill driva en gemensam fråga genom kåren. Man behöver vara minst fem studenter för att skapa en lista men det går bra att vara fler.

Minst två listor kommer röstas igenom i valet och kommer då utgöra årets fullmäktige.

 

Hur gör jag en lista?

Att skapa en lista är enkelt. Du och dina studiekamrater går till kårexpeditionen och fyller i en blankett . På blanketten skriver man namn, personnummer och sin ”fokusfråga”. Vilken fråga ni brinner extra mycket för och varför.

T.ex. “Vi vill ha billigare kaffe för studenter på campus, för studenter har begränsad ekonomi”.

Ett passande namn på er lista skulle kunna vara “Kaffeälskarna” vilket underlättar för andra studenter när de röstar på er.

 

Hur röstar jag?

Mellan 2-4 april kommer du som medlem i Gefle Studentkår att kunna rösta på de olika listorna och deras fokusfråga. Detta gör du enkelt i Hitract-appen!
Eventet heter kårval och du kan rösta från och med 2/4 kl 00:00, och valet stängs 4/4 23:59.

Länk till eventet finner du här: https://hitract.se/hitevent/4611

För mer information om listorna och deras fokusfråga finner du i eventet på Hitract!

Valsystemet var öppet mellan 2-4 april 2024

Hur röstar jag?

FÖRRA ÅRETS LISTOR

Vad är en lista? Det är en grupp studenter som tillsammans vill driva en gemensam fråga genom kåren. Minst två listor ska röstas igenom i valet och kommer då utgöra årets Fullmäktige. Det kommer dels ta beslut kring kårens verksamhet, men också kunna driva sin fråga för att på något sätt förbättra livet för studenter. 

Team Micro

Fokusfråga: Vi vill att det ska finnas fler mikrovågsugnar och vattenkokare på skolan. Det är trångt och mycket folk i lunchrummen, vilket skapar långa köer.

På listan:
Felicia Lönn
Jakob Salomonsson
Paulina Engvall
Axel Asp
Klara Berglund

Skåp åt studenter (SÅS)

Fokusfråga: Eftersom en stor andel av Högskolan i Gävles utbildning bedrivs på distans med vissa samlingar på campus samt att många studenter väljer att inte flytta till Gävle, så borde det vara en självklarhet att det ska finnas skåp i skolan. Skåpen skulle kunna användas av pendlande studenter för att förvara väskor, matlådor, kurslitteratur, ytterkläder eller träningskläder för den som vill träna efter plugget. Kandidaterna på denna lista vill skapa kontakt med kåren och HiG för att göra denna vision till verklighet!

På listan:
William Josefsson
Tim Dalheimer
Louise Mälby
Sofie Hansen
Linda Fernberg
Emilia Sjöström
Sanaz Häffner Malekkhaiat

Guldfiskarna

Fokusfråga: Återinför oanmäld tentaskrivning! Innan Corona så gavs studenter möjligheten att ankomma oanmäld till en tentamen och ändå få skriva den. Detta är något vi skulle vilja återinföra då vi anser att anmälningsgränsen på 10 dagar känns orimlig.

På listan:
Julia Isaksson
Arvid Hestner
Carl Ling
Jennifer Lindström
Markus Agaiby

Kära medlemmar, vi har ett resultat...

Årets kårval går till (när)historien med ett valdeltagande på närmare 19%! Hela 203 medlemmar la sin röst mellan 28-30 mars, vilket är nästan 550% fler än 2022 och 780% fler än 2021!  

SÅS – Skåp åt studenter: 90 röster
Guldfiskarna: 79 röster
Team Micro: 31 röster
Blankt: 3 röster

Ingen kandidat nådde 20 personröster, alltså utgick personval.

Hemsidan (1920 × 540 px)

Ledamöterna tillträder på konstituerande fullmäktige – Konst-FUM – som äger rum tisdag 9 maj 2023 i Markan. Under detta möte ska de besluta om bland annat:

– Presidiet, studiesocialt ansvarig och resten av styrelsen 23-24
– Budget 23-24
– Verksamhetsplan 23-24

Café Kåren kommer ha öppet från 16:00, och så fort mötet avslutas öppnar vi baren och firar resten av kvällen!

SÅS – Skåp åt studenter

7 mandat

William Josefsson
Tim Dalheimer
Louise Mälby
Sofie Hansen
Linda Fernberg
Emilia Sjöström
Sanaz Häffner Malekkhaiat

Guldfiskarna
5 mandat

Julia Isaksson
Arvid Hestner
Carl Ling
Jennifer Lindström
Markus Agaiby

Team Micro

3 mandat

Felicia Lönn
Jakob Salomonsson
Paulina Engvall

Suppleanter: Axel Asp, Klara Berglund

Hemsidan (1920 × 540 px) (1)
sv_SE